2 דקות קריאה
אתגר 100 גברים ב 14 שעות - כוכבת האונליפנס לילי פיליפס

אתגרים ברשת הפכו להיות פופולריים וכאלו שדרכם מצליחים ילדים/מתבגרים וגם בוגרים לקבל תשומת לב ברשת, לייקים, עוקבים ובעיקר עניין ויוקרה.

הצורך שבוער בהם הוא שייכות, תחושת ערך, נראות ויחס בכל מחיר.

לרשתות החברתיות שמזינות את המח יש השפעה מטורפת על התודעה, על ההבנה של מציאות ועל הדרך שבה ילדים, מתבגרים וגם בוגרים צעירים חווים את מציאות החיים ואת תפיסת המיניות שלהם-ן.

חשיפה למדיה, העולם הקפיטליסטי, קידוש החומר, הכסף, קבלת ריגושים בלחיצת כפתור, קבלה של דברים באופן מהיר וקל, בלי מאמץ ובלי דחייה של סיפוקים יצרו תפיסת מציאות מעוותת, חשיבה מעוותת שמייצרת פעולה שפוגעת בנפש.

הצרכים של מתבגרים/ות שלא מקבלים מענה במציאות של הרשתות החברתיות (הבדידות) הם : תחושת שייכות, ערך, קבלה, מסוגלות ועוד.

דרכי הפעולה : קידוש החומר, הכסף, רצון להשיג כסף מהיר והרבה בכל מחיר, עיסוק במראה החיצוני, מותגים, מיניות פרוצה, אלימות, מוחצנות, פריצות וחוצפה.


התוצר : פגיעה בציפור הנפש 

מתבגרים/ות וגם בוגרים צעירים מתמודדים עם המציאות שלהם באמצעות ניתוק, בריחה והימנעות במפגש עם מציאות החיים, הם עושים שימוש מלא בפילטרים של הרשת, ופועלים בתוכה דרך "אווטאר" שזו דמות שהיא כמו פילטר, כמו בובה שהם מגדירים אותה ומשחקת את המשחק החברתי של המציאות הווירטואלית שחופפת עם מציאות החיים, אט אט הם הופכים להיות מושתקים ומנותקים מאחורי אותו אווטאר שמייצג אותם.

כך הם מתנתקים מעצמם ועושים שימוש באינטימיות ובמיניות בצורה של זנות וירטואלית, זנות פיזית, פריצות, ניצול מיני, פגיעה מינית, פורנוגרפיה, אובדן הבושה, אובדן הפחד, אובדן הכבוד העצמי.

כך מתפתחת גם מציאות שבה הם-ן חסרי יכולת להכיל כאב של אחר, חוסר יכולת להבין רגשות, ניתוק, פיצול, התבודדות, בדידות שהופכת להיות נוכחת ממש, דיכאון, הימנעות, דחיינות.

חיפוש בלתי פוסק ואפילו אובססיבי של עונג וריגוש באמצעים מהירים : סמים, מיניות, אלימות, פריצות וכל מיני אתגרים הזויים שרק הולכים ונעשים מטורפים, ביזאריים והזויים.

והנה אתגר הפריצות הנועז שלא מפתיע, כי יש כבר אתגר חדש שגם עליו אכתוב בהמשך, האתגר הזה וכל מי שמשתתף בו הם הוכחה לכל מה שנכתב פה עד כה, לחוסר היכולת להבין מציאות, להרגיש, להישאר מחובר לעצמי ועוד עדות לרצון העז והלא נשלט לקבלת יחס בכל מחיר וערך דרך אתגרים שמספקים דופמין רגעי וחשיפה של לייקים.

כוכבת הרשת - אונליפנס - לילי פיליפס - הנה ככה היא נראית 


ראשית מזה אונליפנס ? 

זו רשת חברתית בדומה לאנסטגרם/ טיק טוק רק שיש בה הבדל מהותי. ברשת הזו ניתן לצפות ב"תוכן" של המשתתפים למול תשלום דמי מנוי חודשיים.

מי שפותח עמוד/ יוזר באונליפנס בעצם מוכר תוכן, במקרה הזה תוכן מיני.

מי שמעוניין לעקוב אחר התכנים שמוצגים זה משלם דמי מנוי חודשיים ויכול לצפות בתכנים פורנוגרפיים.

בנוסף ניתן ליצור קשר עם בעל/ת המנוי ולדרוש תכנים אישיים, צילום של סרטונים מסוימים, שיחות בלייב עם מצלמה, מפגשים ועוד.

יש "כוכבות/וים" באונליפנס שדורשים גם 2000 ש"ח לשיחת וידאו של 10 דקות!!

זו דרך מאוד מהירה להשיג כסף מהיר.

וכשהרשת מלאה בפרסומים של כוכבות וסלב שמספרים שזה ממש בסדר ונורמלי לעבוד באונליפנס (בזנות) ואנחנו כהורים שותקים את קולנו, זה הופך להיות לגיטימי/ נורמלי להתפרנס דרך המקצוע העתיק בעולם, זה אפילו יוקרתי.

כשהנרמול פוגש את הרצון העז של מתבגרות/ מתבגרים וגם מתבגרים לקבל יחס, תשומת לב, תחושת ערך שעוברת דרך חומר, כסף, מותגים, פרסום, לייקים אז פריצות הפכת להיות כלי שגם עושים בו שימוש.

לצערי הרשת הזו גדלה כל הזמן, מתבגרות ומתבגרים צעירים מידי חשופים ועושים שימוש במיניות שלהם לצרכים של חברות/ שייכות ועוד.

כמות הפניות של פגיעה מינית עצמית הפכו להיות בלתי נסבלות.

"אני לא יכולה להאשים אותו באונס כי הסכמתי ....." (מתבגרת בת 15) שהגיעה לשתף אותי שהיא "שכבה" קיימה יחסי מין כואבים מאוד עם מתבגר בן 17 שהכירה ברשת. ועכשיו יש לה התקפי חרדה, כאבים בפות ותחושה איומה של פגיעות.

"רציתי שהוא ימשיך להיות איתי בקשר, הוא אמר לי שאנחנו חייבים להיפגש ושכולן שוכבות היום....אז הסכמתי, פחדתי ממש, זה היה מגעיל וכואב ממש ...." 

 כדי לממש את כל הדחפים הללו, את הצרכים הבסיסים של הנפש הם עושים שימוש  באינטימיות שלהם, מחללים את גופן/ם , חושפים את כל מנגנוני ההגנה של הנפש העדינה שלהם.

אינטימיות חלק ממגן הנפש והיא נזרקת לאשפה, כשיש מצלמה שמחוברת ליד כמו אינפוזיה ורצון להיראות בתוך השקיפות והבדידות ברשת, כך הזנות מחלחלת היטב לתודעה והופכת להיות לא כזו דרמטית.

לא מעט שיחות שלי עם מתבגרות עוסקת בעניין הזה.

האם זה בסדר/ שפוי/ ראוי להצטלם בסרטון פורנוגרפי שבו מתבגרת נדרשת לצלם את עצמה לבקשת ה "לקוח" ולעשות 2000 שקלים ב10 דקות? 

האם יש מחיר לנפש, לאינטימיות, לקוד הקודשים של מעמקי הנפש ? 

פגיעה מינית/ הטרדה מינית/ אונס הן פגיעות "אל חזור", פגיעות שקשה מאוד להתאושש מהן, הן נרשמות בגוף בצורה של כאב עמוק ושורף שלא מרפה, מפעילות מנגנוני הישרדות כמו ניתוק, פיצול, שכחה ועוד כל מיני דרכים של הנפש להישמר ממגע עם הטראומה הזו.

וכאן- בחסות הנרמול, הרצון להיות "ניראה" בתוך הרשת הענקית הזו שכולם בה בודדים פריצות וזנות הופכת  להיות פעולה "רצונית" וגם כזו שמקבלת אהדה וגיבוי והמון מחיאות כפיים.

אז מה קרה באתגר?

הגברת לילי פיליפס החליטה שהיא רוצה לקיים יחסי מין מלאים עם 100 גברים!!     ב 14 שעות!!!

בואו נעקוב אחר כל ההכנות ונבין כמה נקודות חשובות מאוד לשיח שלנו עם הילדים שלנו בעניין הזה.

1. היא פרסמה את האתגר - הפרסום גרר אחריו המון המון צפיות, לא מעט בלוגרים שראיינו את הגברת לילי, שיחות ותיאור של איך יתבצע האתגר, חשיפה בכל העולם, מיליוני צפיות והמון המון ראיונות וצילומים - תוכן שתמיד מייצר חשיפה מטורפת ועניין.

2. תעשו מנוי קידום מכירות  - כל מי שרצה להשתתף ולהיות אחד מה 100 גברים שיקיימו יחסי מין עם לילי ביום הזה נדרשו להיות מנויים שלה באונליפנס - כלומר לשלם לה למנוי צפייה, רובם הגדול כמובן הכיר אותה דרך מנוי פעיל, עקב אחריה לא מעט, עבור חלק מהעוקבים היא הייתה פנטזיה וחלום ורוד מאוד! (נחזור לפנטזיה הזו ומה מתרחש כשהיא מגיעה לידי מימוש).

3. תעלו תמונה - היא בקשה מכל מי שמעוניין להיות אחד מה 100 לצלם את עצמו עם תעודת זהות שמראה שהוא בגיר בן 18 +. כמובן שבעידן של AI אין שום בעיה לזייף תעודה כזו ולא מעט ילדים צעירים מידי יכולים ואולי גם הצטרפו לאתגר המסוכן הזה.

4. ועדת קבלה - אחרי שהיא אשרה את המשתתפים (שזה הרים להם את המורל, כי הם "מאושרים" על ידי לילי פיליפס - "ממש כבוד גדול") היא בקשה מהם לבצע בדיקה של מחלות מין ולצלם בתמונה ולשלוח לה - כמובן שגם כאן ניתן היה לבצע זיופים בלי שום בעיה, מעבר לזה שליחת הבדיקות או תוצאות הבדיקות הועברו לכוכבת הפורנוגרפיה שבוע לפני מועד האתגר, כך שניתן היה להידבר ולהדביק במחלות מין גם לאחר ה"בדיקה" של המשתתפים /ות, באירוע של זנות שבה היא מקיימת מגע מיני מלא עם 100 גברים כמות המחלות שיכולות להיות מעוברות היא בלתי נתפסת!

5. האינטימיות ז"ל - הכל תועד וצולם, כל תהליכי המיון והבחירה נעשו ברשתות החברתיות באמצעות סרטונים וראיונות ברשת, סרטונים שגרפו המון צפיות, לייקים ויצרו תנועה והמון המון כסף.

6. הגיע יום האירוע - ביום האירוע לילי נכנסה לחדרה עם סל גדול של קונדומים, כל מי שבחר ונבחר להשתתף באתגר הגיע ונעמד בתור, כל 7-8 דקות העוזרת של לילי (אמא שלה)  הוציאה את מי שהיה בחדר וביצעה החלפה עם גבר אחר.

עצם העניין הוא חדירה, מבחינתה היא "השיגה 100 גברים ביום אחד" ממש ממש "אלופה" !!! 

לפי הפרסומים היא התקלחה פעמיים במהלך האתגר הזה.

ונצפתה בוכה בהתפרצות שהוסברה על ידי לילי : היה לי קשה שלא כולם הצליחו להגיע לסיפוק בזמן שהיה להם...." 

הנה כמה תמונות שצילמתי מהרשת


מה הורים צריכים לדעת ואיך ניתן לנצל את האירוע הזה לשיח בריא ומקדם?

ראשית חשוב שתכירו את המרחב שבו גדלים הילדים שלנו ולאיזה שיח, אתגרים הם חשופים, זה בהחלט נשמע לא הגיוני וכל הורה בטוח שהילד/ה שלו מבינים שזה לא לעניין.

ועדיין יש מקום לקול ההורי שישמע פה בשיח שדרכו ניתן להעמיק במיניות בריאה, בתקשורת, יחסים תקינים ובעיקר כבוד עצמי וכבוד לאחר, כבוד לאינטימיות שלנו ולגוף שלנו.

הרשת מלאה באתגרים שרק הולכים הופכים להיות הזויים ומסוכנים יותר ויותר, האתגר הקרוב שפרסמה ה"כוכבת " לאור הצלחת האתגר הנוכחי הוא 1000 גברים ביום אחד במהלך פברואר 2025.

לכן חשוב שישמע גם קול הורי שפוי, בעיקר כדי להרגיע, לתת מידע ולאפשר להם לשוחח גם על הפחדים שלהםן - יש היום לא מעט בני ובנות נוער שחוששים מזוגיות ומיניות ומתרגמים מיניות וקשר זוגי כמשהו מאיים וקשה.

כאן בדיוק יש לנו כהורים משמעות ואחריות להשמיע כל שפוי ובריא, בוגר ואחראי שיאפשר לנו כהורים לטעת בהם נקודת יחוס משמעותית שדרכה הם יבחנו את מציאות החיים הנורמליים באמת 

רשת הטיק טוק/ אינסטגרם /טלגרם מפוצצות במידע, סרטונים והסברים על האתגר הזה, סביר מאוד להניח שהילדים/מתבגרים שלכם מכירים או שמעו או טפילו עוקבים אחרי האתגר הזה.

ואם הם לא שמעו הם ככל הנראה יתקלו בקרוב ממש כי הרשת הולכת להתפוצץ מהאתגר הבא שבו לילי פרסמה שהיא הולכת לקיים יחסי מין עם 1000 שגבים בפברואר 2025 !

חשוב שנבין ונדע מה קורה בתוך "ארגז החול" הדיגיטלי - חשוב שנכיר ונהייה מודעים לתוכן שאליו הם חשופים ונכיר מי שותף לחינוך שלנו ויושב להם בתוך המח, מה מטפטפים שם בהזרקה קבועה לתודעה - חשוב שנבין את ההשפעה שרובצת עליהם ומנהלת להם את התודעה.

הנה כמה קישורים שיסייעו לכם להבין עוד קצת את החרפה ואת הפריצות ברשת, את הנרמול של זנות לכל דבר ועניין.

אחרי שתציצו בסרטונים נמשיך להעמיק ולהבין למה זה כל כך מסוכן ואיך זה עלול לפגוע בילד/ה שלכם-ן.

פה יש ראיון עם לילי 

סרטון של הגברים שממתינים לאתגר 

תראו איך היא נראית אחרי סיום האתגר 

נקודות חשובות להבנה ולשיח עם המתבגרים /ות שלנו 

ילדים שצופים באתגרים הללו לפעמים נסחפים, מסוקרנים ועלולים לחשוב שזה סבבה להיות חלק מהמשתתפים בו, זה מעורר סקרנות והתרגשות טבעיים ואנחנו צריכים להבין ולדעת שזה נוכח וקיים.

זה עלול לפגוע בהם בתפיסת העצמי ובדימוי הגוף שלהם,  הם עלולים לגייס תפיסה שבה "אין להם סיכוי להיבחר לאתגר כזה" וכך הם מרסקים את תחושת הערך שלהם, מזכירה ש"כולם" בתפיסתם ברשת יותר טובים או שווים מהצופה, הרשת מייצרת תחושת ערך מעורערת ומגייסת המון רצון של הפרט להיות "כמו כולם" כדי להיות שייך ואהוב (ריצוי ).  


הם גם עלולים לפחד ולגייס הבנה או תפיסה שמיניות זה משהו שחייב להיות פרוץ, מופקר, מצולם, פומבי ומביש. ולהרגיש שהם ממש לא מעוניינים במיניות באופן כללי.

זה כמובן תלוי בגיל החשיפה, ביכולת הרגשית, בהבנה של מיניות, ביכולת של הילד לבחון מציאות למול עוגנים של ערכים וחינוך מיטיב.

זה תלוי גם בתפיסת העצמי של הילד/ה את עצמם, האם הם מחפשים ריגושים בכל מחיר או מבינים שהם ראויים ליותר?.

חשוב לבחון מהי תפיסת והבנת המיניות עבורם-ן ? האם היא אמצעי שדרכו מקבלים ערך ושייכות  או אינטימיות שתפקידה עונג, חיבור,תקשורת, ביטחון, אינטימיות ולא פריצות ופרסום.

לכן חשוב מאוד קודם כל לדבר על זה !

המחשבה הראשונה שעולה להורים בראש ואולי בתחושות הגוף היא בושה, "לא נעים" ותחושה של נעימה או לא מספיק חופשית או בטוחה לשוחח על מיניות. 

ואז אנחנו מגייסים לנו כל מיני כדורי הרגעה כמו " לא רוצה להכניס לו רעיונות לראש", "הם לא שם", "זה לא מעניין אותם".

אז חשוב שנבין שרובנו לא באמת יודעים אם הם נחשפו או לא, זה מעניין את כולם, חשוב שנכיר קצת נתונים: 

גיל החשיפה לפורנוגרפיה בישראל הוא גיל 7, כמות הילדים שצופים ומכורים לפורנוגרפיה הוא גבוה מידי ונמצא בעליה מתמדת. 

צפייה של בני נוער היום היא סביב 80% מבני הנוער צופים קבוע, בנות הנוער בעלייה משמעותית ממש!

והבנה משמעותית - ילדים היום חשופים כל הזמן לתכנים מיניים ולמסרים שרחוקים ממוסר בריא ובוגר - הקול שלנו חייב להיות משקולת כבדה שעובדת מול כל השיח ברשת. משקולת שמחברת לערכים של כבוד עצמי, כבוד לאחר, מוסר, אכפתיות, קבלה, הקשבה.

כל זה למול קולות הרשת שמשדרות: ניצול, החפצה, אלימות, בריונות, חוסר אכפתיות, בדידות, כאב, ריצוי 

ציטוטים של מתבגרים/ות מהשבוע האחרון , סליחה מראש על הבוטות, אבל אלו הציטוטים: 

"כל הבנות זונות"

"חרמניות אחת אחת"

"אני רואה בנות אני רואה כXXXס"

"כל הבנים רוצים רק שימצצו להם ...., אין מה לעשות זה ככה היום ..."

"זה מגעיל אותי אבל אין ברירה....."

"תכלס לא ממש משנה לי, העיקר שיגמור ויהיה מרוצה..., אני לא גמרתי אף פעם..."

שוב שנבין כהורים יש לנו אחריות לחנך למיניות שמבוססת על תקשורת בריאה ומערכות יחסים תקינות, זה קשה להם להבין את זה כי הם כל הזמן בתקשורת רק עם המקלדת, כשהם מגיעים למגע ולקרבה אנושית רץ להם בראש הפורנו, גם כשהם מבינים שזה לא אמור להיות ככה, זה הדבר הכי חזק שיושב להם במח, וזה מה שמפעיל אותם, זה מפעיל בהם בעיקר חרדה, פחד, כוח, ניתוק, אלימות, החפצה עצמית... זה כואב ומתיש, לכן הם לרוב מנסים לשלב סמים/ אלכוהול "זה מרגיע אותי", "בלי זה אין מצב שאני אצליח לדבר...." וזה משאיר אותם בנתק ובדידות קשה וכואבת 

שיח הורים זה החינוך המיני הכי בריא שיש

אך תצפו מבית הספר שיעשה את זה בסדנת מיניות (שיש לי הרבה מה לומר על זה, אבל בפוסט אחר).

תסמכו רק על עצמכם! 

כי אם זה לא אתם, אז לילי פיליפס ועוד כל מיני "כוכבות" רשת ופורנו ינהלו לילדים את הבנת המיניות בדרך של פריצות/ זנות ולא בשום צורה מכבדת ואולי אפילו שמרנית ונכונה.

קחו נשימה עמוקה - זה בסדר שזה קצת מביך - זה לא בסדר שיש שם בושה.

תשאלו אותם אם הם שמעו על האתגר הזה , מה דעתם על זה ? האם נראה להםן שזה ראוי, נכון, מתאים, מכבד? 

גם לא בטוח שהם לא ראו, יכול להיות שלא נעים להם לומר, זה יכול להיות שזה מביך, אז אין צורך לחפור על זה, פשוט דברו על זה, תתעניינו, תשאלו, תפתחו שיח לא שיפוטי ולא ביקורתי, שימו סימני שאלה במקום סימני קריאה.

יכול להיות שהם יגידו שהם לא שמעו, תעניינו אותם, זה מצע פורה לשיח מרתק וחיובי על מיניות בריאה, זו הזדמנות פז לייצר קרבה ושיח חשוב מאין כמותו.

כך אנחנו מראים להם שאנחנו חיים במרחב שלהם, מכירים את המציאות שלהם ורואים אותם, מתעניינים בהם ובמה שקורה להם.

זה המקום להקשיב להבנות שלהם מהי מיניות ? מה היא עבורם ? 

להבין איך הם תופסים את העניין ועד כמה הם עושים שימוש במיניות לצרכי קבלת שייכות /ערך / אהבה או שהם מבינים שזו לא הדרך ? 

זה באופן כללי הזדמנות לשיח איתם, למגע עיניים, להקשבה וקרבה שלנו איתם 

זה בדיוק הרגע שבו אנחנו יכולים לטפטף במוחם תובנות, הבנות, לקחים, סיפורים, מחשבות, אמונות.

זה כמו לחזק את ברגע של קסם התודעה והשפיות שאט אט נעלמים מול שטיפות המח של ה"סטורי" והטיק טוק, זה הזמן שלנו לשבת בצד השני של הנדנדה שמטריפה אותם ומבלבלת אותם.

מזכירה שהם רוצים שייכות וחברות ומגע וחיבור 

בדרך שבה הם פועלים ואו מבינים מיניות ואינטימיות, הם מקבלים את ההפך הגמור.

פורנוגרפיה, פריצות, זנות וכל מיני אתגרים לא מוסיפים ערך לאף אדם, הם מייצרים ריחוק, בדידות והעמקה של בדידות, פחדים וחרדות, תסכול והוספה של פילטרים בכל מיני צורות שמשאירות את האדם מאחורי הקלעים של החיים, מאחורי המקלדת בכל מיני זהויות, מאחורי אוזניות שמשאירות אותם בלי חיבור למציאות מנותקים היטב, איפור, מותגים, בגדים, שיער, גבות, תספורות שהן כמו שכבות נספות של הסתרה .

מחלות מין : 

שוחחו על עניין העברת מחלות מין במגע מיני כל כך פרוץ, עד כמה זה מסוכן.

אינטימיות: 

האם חווית מיניות והגעה לסיפוק מיני יכולה להתקיים למול מצלמות, מה זה עושה לתפיסת העצמי שלהם, לתחושה שהם יכולים להיות מחוברים לעצמם 

האם באמת השתתפות באתגר הזה מייצרת להם ערך ? שייכות ? מה הם מנסים להשיג ? אפשר לשאול לגבי מי שמשתתף.

עצם השיח על זה מחברת אותם להבנה גם למול התנהגויות שלהם בתוך הרשת, והתנהגויות שלהם מול עצמם.

שוחחו איתם על ערך הכבוד העצמי 

תשאלו האם הם היו רוצים שאחות / אח שלהם יהיה כוכב אונליפנס ? איך זה היה מרגיש עבורם? 

כסף/ חומר / מותגים - האם יש מחיר לאינטימיות, לגוף, לנפש ? האם ניתן לשלם על האינטימיות הזו? האם יש מחיר שראוי שעבורו נעסוק בזנות ? 

מה ההבדל בין זנות וירטואלית לזנות "רגילה" - בעקרון שתיהן גרועות, לדעתי ברשת היא הרבה יותר מסוכנת, אונס וירטואלי, חשיפה ברשת אין עליה שום הגנה.

פרטיות, אינטימיות, תקשורת ? 

מה חשוב להם בחברות? במיניות ? 

האם הם חוששים ממיניות ? 

בקרוב אפרסם מדריך שיאפשר להם לשקול מגע מיני,בנתיים קחו אויר ושבו עם הילדים שלכם.

בהצלחה