הכרות עם מרכיבי ההורות של העידן החדש, התפקיד ההורי, ציר "העיוורן ההורי" מה הורים לא רואים ולא יודעים ואיך חושפים בפניהם את המציאות ומגייסים אותם לעבודה ולהתאמה של ההורות שלהם למציאות העכשווית.
מיניות היא חלק משמעותי בגיל ההתבגרות החדש, פרק המיניות ילמד לאורך מספר מפגשים בהם תקבלו כלים ומידע נרחב אודות הצדדים השונים הקשורים במיניות בני נוער, שיח על מיניות, עונג, התפקיד ההורי, והתיווך של השיח לכל הצדדים.
גיל החשיפה, היקפי הצפייה, השפעת הפורנו על הנפש, על התפקוד הרגשי, החברתי וההתנהגותי. הפורנוגרפיה כמודל למערכות היחסים שלהם ובעיקר על הקושי לחוות עונג, מיניות אלימה, מיניות וירטואלית ושיח אלים ומחפיץ.
הכרות דיגטלית שהופכת להיות מאוד נורמלית ונפיצה בקרב בני נוער רבים, חלקם חווים פגיעה מינית, נלמד את המרחב הזה, את החוקים שלו, מה הוא עושה לרגש, לעומק הרגש ותקבלו כלים להדרכה על סקסטינג בטוח, כלים להדרכת הורים ונוער.
אחד הנושאים המשמעותיים שהורים מתקשים ליישם היום, הכרות של המרחב להורים, למידת עומק של המרחב שבו הם גדלים וצוברים חוויות חיים, איך מייצרים שיח בטוח, איך להדריך הורים לייצר שיח, שיח של אבות עם בנים, אמהות עם בנות ובכלל שיח רציף ובריא, איך משחררים את הקיפאון והפחד, סוגי שיח והתוצאות שלהם על הבנת מיניות בריאה המקושרת לעונג.
נלמד לאורך ציר התפתחות הנוער מבחינה גילאית - מהן ההתנהגויות המיניות הבריאות, איזה התנהגויות מצריכות תיווך, איזה התנהגויות מצריכות התערבות טיפולים והדלקת נורות אזהרה, איך מאתרים התנהגויות סיכוניות, איך מתווכים את ההתנהגויות להורים ולבני הנוער.
היקפיה במדינת ישראל, מה מניע פגיעה מינית ואיך הנוער מפרש את הסיטואציות החברתיות / המיניות. מה המכנים המשותפים של הפגיעות, איך מאתרים פגיעה מינית, איך נכון להגיב לה? מה סט הטיפולים הנדרש, מה אסור לעשות ומה חשוב לעשות – כלים והדרכה להורים ולמשפחה.
איך מחנכים למיניות מתבגרים שמקושרת לעונג ולחיובי. איך מחנכים את הנוער לקחת בעלות על מיניות שלהם/ן ועל העונג, לבחור ולא לרצות את הצד השני, אינטימיות ועוצמתה במערכות היחסים, הבנה של אינטימיות ואבחנה בין יחסי מין לפורנוגרפיה. איך נוטעים נקודת ייחוס לבחינת מציאות החיים שדרכה הם יתבוננו על המציאות וידעו לפעול בצורה שטובה עבור הנפש שלהם.
פרוטוקולים לטיפול בנוער בקליניקה ובקבוצה במטרה לתת כלים למניעת שיימינג ודחייה חברתית. יצירת אקלים חברתי בריא וחוסן נפשי לבני הנוער. פרוטוקול טיפול, שאלונים, אימון על פי שיטת מגן הנפש.
כניסה לעולמות של הנוער ברשתות החברתיות, סוגי שיח והבנה של השפעת הרשת על הנפש. בעיקר על תחושת הבדידות, תבוסתנות, קנאה והשוואתיות. איך מתווכים את המציאות של הרשתות למציאות הפרונטלית. איך בונים לנוער את היכולות להתמודדות עם הנראה והלא מושג ותחושת מסוגלות וצריכה דיגיטלית מבוקרת ובריאה.