הרצאות בתחום מתבגרים | הורות | רשתות חברתיות| מוגנות מינית | התמודדות עם קונפליקטים |חשיבה יצירתית | עצמאות

חוסן נפשי וחברתי והתמודדות עם טראומה


איך מונעים PTSD ואיך זה קשור לויסות רגשי וחוסן

מה קורה באמת בתוך הרשת, איך זה משפיע על האנ"י ( אהוב נחוץ יכול) של מתבגרים, איך זה משפיע על המוח, מהם האינטראקציות החברתיות החדשות ואיך זה בא לידי ביטוי במציאות בתוך הבית, השפעת המסכים על המציאות בחיי היום יום. מרחב הסכנה והתפקיד ההורי בעידן של שפע וקריירה. – הרצאת חובה

חוסן נפשי


בניית "עמוד שדרה" רגשי למתבגרים/ות

– בעידן של רשתות חברתיות לנראות החיצונית יש משקל מכריע, עד כמה להורה יש יכולת לחזק את הערך העצמי של הילד, איך בונים "עמוד שדרה" חזק כזה שמאפשר התנהלות בעולם של הנעה חיצונית (לייקים ועוקבים), עד כמה התמונה ב story משפיע על מי שהוא כאדם? ואיך מייצרים חוסן – נצלול לכל מרכיבי החוסן.

ניהול קונפליקטים


תקשורת ויחסים

מערכות יחסים בגיל ההתבגרות הם מפתח מרכזי וחשוב בהורות החדשה, מערכות יחסים מיטיבות יאפשרו לנו להישאר בתוכם, משמעותיים ומכוונים בגיל מורכב ומסוכן שבו מעוצבת אישיותם הבוגרת.

פורנוגרפיה ונפש


השפעת החשיפה לפורנורגפיה על הנפש של מתבגרים

בני ובנות נוער בישראל חשופים וצופים בפורנוגרפיה החל מגיל 8, חלקם צופים בצורה יזומה וחלקם באופן מזדמן. החשיפה מייצרת סקרנות, חשיפה נוספת, חיקוי, עוררות מינית, התעסקות במיניות בצורה שאינה מותאמת גיל ובעיקר מייצרת המון תסכול, בושה, אשמה והסתגרות. צפייה בפורנו עלולה לשנת את תפיסת המציאות לייצר חרדה ופחד. איך הצפייה בפורנוגרפיה משפיעה על הנפש, ואיך נכון לשמור עליה מפני חרדה ונזק.

מיניות בגיל ההתבגרות


מיניות בגיל ההתבגרות

שיח על מיניות לרוב מאתגר אותנו כהורים, איך מייצרים שיח שוטף על נושא המיניות, איך מתאימים את השיח לגיל של המתבגר/ת?, על מה נכון או לא נכון לדבר?, איך משאירים את השיח בצד החיובי שמחבר מיניות לעונג ופחות לסכנה ובושה? - הרצאה שמסכמת כמעט את כל מה שהורים למתבגרים צריכים לדעת על מיניות בגיל ההתבגרות וגם התפקיד ההורי בשיח על מיניות עם מתבגרים

כושר נפשי - חוסן מנטלי לקראת הגיוס לצה"ל


הרצאה להורים / למתגייסים - תחושת שייכות וחוסן נפשי בשלבי הגיוס לצה"ל

הגיוס לצה"ל טומן בחובו התרגשות לצד קשיים, לבטים, פחדים וגם לחצים מהבית, מהחברים, מהסביבה ועוד. המעבר לצה"ל שונה מכל המעברים שחווינו עד כה, במעבר הזה אנחנו כהורים מאבדים את השליטה, אנחנו כבר לא יכולים לתת אישור הורים, להתערב ועוד. זה רגע מכונן וקשה להרבה הורים. איך עוברים את זה נכון, מקדם ועם כמה שיותר ידע וביטחון בתהליך.

איך מגדלים את הילדים לעצמאות


עצמאות מחשבתית ופיזית

ההורות של עידן השפע מאופיינת בהמון נקיפות מצפון, רגשות אשם ובעיקר פיצוי ובלבול. כל אלו משפיעים על העצמאות ותחושת המסוגלות של הילדים בעידן החדש. איך מגדלים לעצמאות פיזית, ובנוסף איך מגדלים אותם לעצמאות מחשבתית, כזו שמאפשרת להם להגדיל את העדשה לחשוב רחב, לחלום, ליזום ולהתפתח כאשר הם משוחררים מהאמונות המגבילות שלנו ופועלים בלי פחד. אימון למשימות החיים – איך עושים את זה הלכה למעשה

הורות חיובית


הורות בפלוס

פסיכולוגיה חיובית בהורות- מה הם משפיעי האושר, איך מאפשרים לחוש את כל מנעד הרגשות, מה עושה הדחקה של רגש מכאיב, איך מגיבים לרגשות טובים/ קשים. איך אנחנו כועסים ומה ההשפעה של ההתנהלות שלנו על מערכות היחסים בתוך הבית, איך משתמשים בפסיכולוגיה חיובית כדי לשנות את ההסתכלות ולאפשר רווחה נפשית ואוירה טובה בתוך הבית.

חשיבה יצירתית וגמישות מחשבתית


העולם החדש הא עולם שונה, מאתגר ובעיקר לא וודאי. איך מפתחים חשיבה יצירתית מקדמת, מה בין חוקים, גבולות ועוגנים של וודאות לבין חשיבה יצירתית, פורצת, שונה והצלחה בתחומי החיים. מה משמעות הקבעון ומי הולך להצליח בעולם החדש? מה המשמעות של אובססיה ותשוקה בעולם של מתבגרים?